Yoga är ett perfekt komplement till träning

söndag 21 september    Inga kommentarer


 

Warrior pose

Warrior pose

Stark, flexibel och uthållig

Yoga är ett perfekt komplement till styrketräning. Det ger dig, bland många andra fördelar, mera tonade muskler, bättre flexibilitet och du blir starkare och förbättrar din uthållighet. Det minskar även spänningar och stress samt sänker ditt blodtryck. Yoga gör att din kropp lagrar mindre fett och du höjer din förbränning. Både blodcirkulationen och matsmältningen blir bättre, och du får bättre balans och hållning i kroppen. Du förbättrar din koncentration och självsäkerhet, du kommer att hitta fler kopplingar till din kreativa sida, och stärker ditt immunförsvar.

 

Avkoppling

Yoga tränar hela din kropp men är samtidigt en mycket mental träningsform som även stärker ditt psyke. Vissa föredrar att starta morgonen med yoga medan andra gör det på kvällen som nedvarvning. Man kan bli väldigt sömnig av yogans avslappnande övningar och många kombinerar yogan med en stunds avkoppling. Genom flexibiliteten i övningarna, av vilka många förbättrar din rörelse och drar ut dina muskler, är yoga ett utmärkt komplement till styrketräning vilket istället förkortar dina muskler.

 

Rörlighet och balans

Yoga är utmärkt mot stelhet och gör även att du inte skadar dig lika lätt som när du styrketränar, Ju rörligare muskler du har, desto mindre chans är det att du kommer att få en bristningsskada. Det finns många olika typer av yoga, med flera olika inriktningar, och det gäller att hitta den form som passar dig bäst. Yoga kan motverka värk i axlar och ont i ryggen. Stresshormonet kortisol utsöndras i kroppen när du styrketränar, men under ett yogapass slappnar du istället av i hela kroppen. Det gäller att hitta balans i livet.

 

Relaterade produkter

Taggar:

Kommentera