Enkelt recept på proteinpannkakor – gott och nyttigt!

lördag 23 februari    Inga kommentarer

För alla som älskar pannkakor men försöker hålla nere på det goda finns det fortsatt hopp – proteinpannkakor låter smaklökarna att dansa av glädje! Gör enkla, nyttiga och goda proteinpannkakor till mellanmål eller frukost genom att blanda färdig mix med vatten och stek i några minuter. Toppa gärna med något gott!

För en portion:

  1. Blanda cirka 50g pannkaksmix med 150ml vatten
  2. Stek på medeltemperatur i olja, kokosfett eller smör tills gyllenbruna

Det finns ett stort utbud av pannkaksblandningar baserade på proteinpulver, som bara behöver blandas med vatten och slängas i stekpannan. De flesta innehåller 60-70 procent protein och är minst lika goda som vanliga pannkakor gjorda på ägg och vetemjöl men har ett högt innehåll av fiber och inget tillsatt socker .

Om du önskar lite matigare pannkakor kan du tillsätta några ägg och lite bakpulver för att göra fluffiga amerikanska proteinpannkakor. Eller häll smeten i ett våffeljärn så får du nyttiga och goda proteinvåfflor.

Dessa proteinrika pannkakor passar givetvis perfekt att kombinera bär, frukt och nötter. Toppa gärna pannkakorna med hasselnötskräm, jordnötssmör och kalorifri sirap!

Det finns massvis av olika pannkaksmixer för pannkaksälskaren

Taggar:

Kommentera